Grădinița cu program prelungit din Chișoda

Grădinița din localitate a funcționat într-o clădire cu 3 săli de clasă situată pe str. Primăverii. Activitatea didactică s-a desfășurat la cele trei grupe cu trei educatoare, în regim de program normal (8,00 – 12,00), pe parcursul a mai multor ani.

În anul 2005 grădinița a fost mutată în sediul vechi al școlii, clădire situată pe str. Nicolae Firu nr. 56. Renovată și reamenajată pentru nevoile micilor preșcolari, grădinița și-a desfășurat activitatea în trei săli de clasă, în regim de program normal. În urma recensământului s-a contatat o creștere a numărului de copii dar și a solicitărilor părinților pentru înființarea unei grupe cu program prelungit (8,00 – 17.00). Această solicitare a fost analizată de către Consiliul Local Giroc și a fost aprobată extinderea spațiului grădiniței cu o sală de grupă, o sală de mese și un bloc alimentar.De asemenea s-au primit și aprobările  pentru transformarea a două grupe cu program normal în grupe cu program prelungit.

În septembrie 2006 a început activitatea cu program prelungit. Activitatea deosebită desfășurată de educatoare, munca depusă de personalul de îngrijire, mutarea în localitate a multor familii tinere cu copii, au contribuit la creșterea numărului de copii din grădiniță.

În cursul anului 2008 s-au primit aprobările pentru înființarea încă unei grupe de program prelungit, pe lângă cele două existente. Începând cu luna septembrie a anului 2008 grădinița a funcționat cu patru grupe: trei grupe de program prelungit și o grupă de program normal. Numărul de copii la grupă fiind din ce în ce mai mare, a fost nevoie de construcția mai multor săli de grupă, mai mari și mai spațioase.

Astfel în vara anului 2009 au început lucrările pentru extinderea clădirii grădiniței. A fost construit un corp nou de clădire format din:  patru săli de clasă ( două la mansardă, două la parter ) mari, spațioase, două grupuri sanitare, un cabinet medical, o sală de primire a preșcolarilor. Mobilierul din sălile de clasă de la parter a fost suplimentat, iar pentru sălile de la mansardă a fost achiziționat mobilier nou. În septembrie 2009  grădinița și-a început activitatea în noul corp de clădire.

În vara anului 2011 o parte din clădirea grădiniței a fost renovată, reamenajată, dotată cu mobilier nou pentru deschiderea creșei cu program prelungit. Totodată mobilierul din sălile de grupă ale grădiniței, din sala de primire a preșcolarilor a fost suplimentat.

Toate aceste realizări au fost posibile datorită suportului financiar pe care l-am primit de la Primăria comunei Giroc, care de fiecare dată a răspuns prompt la solicitările noastre, fiind preocupată de nevoile copiilor din localitate.

În prezent funcționăm cu patru grupe de copii, dintre care o grupă de program normal și trei grupe de program prelungit. Avem 7 cadre didactice, 4 îngrijitoare, o asistentă, un administrator și o bucătăreasă. . Copiii sunt primiți cu căldură și afecțiune de întregul personal al grădiniței. Copii sunt ghidați, încurajați de un personal experimentat ce acordă o grijă deosebită relației educator – copil.

Activitatea didactică din grădiniță se desfășoară conform prevederilor noului curriculum preșcolar într-un mediu perfect din toate punctele de vedere. Pe lângă activitățile zilnice, au loc activități extrașcolare ( excursii, vizite, spectacole de teatru, petreceri cu ocazia zilelor de naștere a copiilor, participări la concursuri, proiecte și parteneriate educaționale naționale și internaționale), opționale, cursuri de limba engleză și dansuri moderne. Activitățile educative obligatorii și programul extrașcolar sunt variate,ținând cont de particularitățile de vârstă și de ritmul fiecărui copil.