AFTER SCHOOL GIROC

Inaugurarea clădirii în care va funcționa de acum înainte programul after school a avut loc în data de 05.10.205 chiar de Ziua Mondială a Educației de primarul comunei Giroc, Iosif Ionel Toma.

Elevii din clasele primare pot rămâne la școală după terminarea orelor, la programul after school unde beneficiază de o masă caldă și vor fi ajutați de către cadrele didactice la rezolvarea temelor și învățarea lecțiilor.

În anul școlar în programul after school 2015/2016 s-au înscris 24 de elevi, iar 4 cadre didactice se ocupă în permanență de elevi.

Investiția se ridică la aproximativ 180.000 euro proveniți din fonduri europene.

Clădirea în care va funcționa programul after school are o suprafață totală de 316 m2 și cuprinde o sală de calculatoare şi o sală de activităţi dotate cu tabla smart, videoproiector, retroproiector, tabla magnetică, imprimante, calculatoare, televizoare LCD. La acestea se adaugă numeroase materiale didactice ca microscop, hărţi, jocuri, cărţi, CD-uri educaționale adaptate elevilor din ciclul primar. De asemenea, s-au amenajat o bucătărie modernă, dotată şi utilată complet, o sală de mese în care elevii servesc masa, dulapuri pentru copii, grupuri sanitare, birouri pentru cadrele didactice.